YTRINGSFRIHET

Samfunnsdebatt er viktig, og det er bra at flest mulig engasjerer seg.

Jeg har stor glede av debattene som etterfølger artikler om tema som interesserer, og for min del har dette i stor grad vært i Teknisk Ukeblad og Ytring på NRK.

Ytring har vært stengt for kommentarer siden januar 2020 og NRK begrunner stengingen med personvern.

Dersom NRK ikke «Prioriterer» andre meninger enn de som faller i smak hos egen redaksjon, kan NRK fort bli et maktorgan.

Det er nærliggende å kalle det «sensur» når moderator lager en snever ramme for begrepet «Off-Topic».

Takhøyden kan bli liten, og moderatorer kan fort gripe inn i den reelle «ytringsfriheten».

Da NRK fjernet kommentarfeltet forsvant min interesse for Ytring, og i resten av 2020 var det i Teknisk Ukeblad sitt kommentarfelt jeg «ytret» meg.

Media har utfordret ytringsfriheten ved å lage karikaturtegninger av religiøse symboler, men hvorfor provoserer i «ytringsfrihetens» navn?

«Alt er lov, men ikke alt gagner» er et uttrykk som passer i denne sammenheng.

Politiske debatter burde være noe de politiske partiene omfavnet, men nettsidene deres bærer preg av propaganda fra partiledelsen.

Er det et steg tilbake når de politiske partiene fjerner debattene fra nettsidene sine, da debatt var mer normalt i en tidlig fase av Internett.

Hvorfor er det blitt slik?

Skal vi ha reell ytringsfrihet må det være mulig å kritisere media og politikere.

Pr. 18.12.2021 er det bare Senterpartiet som tilsynelatende har en debattside for medlemmer. Jeg meldte meg inn for å være med i politisk debatt, i et parti jeg også var medlem av for 40 år siden. Ble skuffet da debatten ikke er reell, ved at i partiledelsen bestemmer hva som skal «publiseres». Resultatet er at jeg er den eneste aktive i 2021, ut fra det jeg kan se.

Det er ikke bra at kritiske stemmer blir fjernet, noe «Off-Topic» kan brukes til.

Dersom «Blasfemiparagrafen» i Grunnloven fortsatt hadde eksister, ville den redusert konfliktnivået mellom ytringsfrihet og tro?

Er det ikke også slik at et mediamonopol som NRK har stor makt, ved at de langt på vei bestemmer dagsorden?

Vi er mange som mener konsekvensene av global oppvarming er så store at det burde prioriteres aller øverst, men dagens regjering åpnet i 2020 rekordmange leteblokker i Norsk Økonomisk Sone.

NRK kan velge side i slike saker, og påvirker derfor politikken på en indirekte måte.

Kanskje makten til å bestemme hva som skal debatteres også bestemmer hvilke partier som får størst oppslutning ved Stortingsvalget.

Er det ikke kontroll over massemedia som er det viktigste for de som utfører «statskupp»?

Internett er fantastisk og det er demokratisk dersom folk flest slipper til, men det er et tankekors dersom en må bruke private nettsteder som innovako.no for å få frem politiske meninger.

Jeg har 3 advarsler og ble utestengt 5 dager fra kommentarfeltet til Teknisk Ukeblad i november 2018 for å vise bilde av et «kombinert oppdrettsanlegg med vind og bølgeenergi» mange ganger, og kanskje er det bare et tidsspørsmål før jeg stenges ute for godt.

I dag 23.02.2021 kom dagen da jeg er utestengt fra kommentarfeltet til Teknisk Ukeblad, da jeg fikk en melding fra moderator: «utestengt på ubestemt tid». I kommentarfeltet til artikkelen moderator refererer til har jeg ikke skrevet noe som strider mot reglene til diskusjon.no.

Jeg skrev derfor e-post for å få forklaring.

Tilbakemeldingen er at jeg ikke kan vise til egne patenter og oppfordre til investeringer, uten at det er etter ønske på kommentarfeltet. Det var etter investeringsønske jeg skrev patent nr. NO 345283, «Sentermatet rotormotor».

Etter min mening har jeg derfor ikke brutt reglene i diskusjon.no.

Er fortsatt utestengt i desember 2021.

Har vanskelig for å tro at et patentnummer kan føre til utestengelse i årevis, og finner det mer sannsynlig at Schibsted ikke liker «ytringer» som kan skade maktsenteret: Oslo. Jeg har nemlig ved flere anledninger ytret at NRK bør flytte til Trondheim. Jeg har også satt Livsvitenskapssenteret til 7,5 mrd. opp mot Stadt skipstunnel til 3,5 mrd., og hevdet at Oslo blir forfordelt når staten skal investere.

Schibsted er eier av diskusjon.no og Teknisk Ukeblad. Det viser seg at også Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke eies av Schibsted. Da jeg har fått problemer på kommentarfeltet i disse avisene også, er jeg kommet til at en mulig «svartelisting» er forklaringen. Har derfor fjernet betalingskortene fra Schibsted kontoen.

Satser derfor på den andre kjeden av aviser, som etter min mening har et godt kommentarfelt. Da jeg ser på ytringsfriheten som viktig er derfor Tidens Krav, Haugesunds Avis, Tønsbergs Blad, Fredrikstad Blad, Nordlys og Firda mine aviser for tiden(17.12.2021).